Мәскеу денсаулық сақтау департаментінің алғашқы медициналық-санитарлық көмек дәрігері Андрей Тяжельников ұйқының сапасын нашарлататын өнімдерді атады. Ол кешкі уақытта қызыл ет пен жаңғақ жеуден, темекі шегуден бас тартуға кеңес берді, деп хабарлайды
Taulik.kz сайты.
«Ас қорыту процесі ұйқының сапасына қатты әсер етеді, сондықтан ұйықтар алдында кешкі ас ішпеу керек.2-3 сағат бұрын тамақтану оңтайлы», - деді сарапшы.
Дәрігер ұйықтар алдында ас қорытуы қиын ауыр тағамдарды, соның ішінде майлы, ысталған, ащы, маринадталған қияр, ащы, фастфуд, қызыл ет, саңырауқұлақ және жаңғақтарды жемеген дұрыс екенін атап өтті. Сонымен қатар, алкоголь, кофе, темекі шегу де ұйқыға кері әсер етеді.
Тяжельников майсыз ет, балық, сүзбе, жұмыртқа, көкөністер мен көк шөптер сияқты майлар мен дәмдеуіштердің көп мөлшері жоқ тағамдарды жеуге кеңес берді.