Жеміс-жидекті жумай және аршымай жеудің 3 зияны

Жеміс-жидекті жумай және аршымай жеудің 3 зияны

ашық дереккөзі

Тазартылмаған және жуылмаған жемістер бірнеше себептерге байланысты зиянды болуы мүмкін: Пестицидтер мен химиялық заттардың қалдықтары: дәстүрлі түрде өсірілген жемістер зиянкестер мен аурулардан қорғау үшін пестицидтермен және басқа химиялық заттармен өңделген болуы мүмкін. Егер бұл жемістер дұрыс жуылмаса, бұл химиялық заттар жемістердің бетінде қалып, жемістерді жеген кезде ағзаға енуі мүмкін. Уақыт өте келе бұл химиялық заттардың әсері денсаулыққа кері әсерін тигізуі мүмкін. Бактериялар мен қоздырғыштар: жуылмаған жемістер ауруды тудыруы мүмкін бактериялар мен қоздырғыштардың тасымалдаушысы бола алады. Мысалы, тазартылмаған алманың бетінде E. coli немесе сальмонелла сияқты зиянды бактериялар болуы мүмкін. Егер жемістер жуылмаған болса, бұл бактериялар ағзаға еніп, ауру тудыруы мүмкін. Кір мен қоқыс: жуылмаған жемістерде жемістерді жеу арқылы ағзаға енетін кір мен қоқыс болуы мүмкін. Бұл ас қорыту жүйесінің тітіркенуін және денсаулықтың басқа мәселелерін тудыруы мүмкін. Жалпы алғанда, кез келген ықтимал ластаушы заттарды кетіру және ауру немесе денсаулыққа теріс әсер ету қаупін азайту үшін жемістерді тұтынар алдында мұқият жуу маңызды. Сонымен қатар, жемістерді тазарту жеміс бетіне зиянды заттардың әсер ету қаупін одан әрі төмендетуі мүмкін.

Loading...