Диетолог жүкті әйелдерге кәуаптың зияны туралы ескертті

Диетолог жүкті әйелдерге кәуаптың зияны туралы ескертті

ашық дереккөзі

Диетолог жүкті әйелдерге кәуаптың зияны туралы ескертті, деп жазады Taulik.kz. Барбекюді классикалық пісіру әдісі арқылы жүкті және бала емізетін әйелдерді тамақтандыру ұсынылмайды. Себебі кәуапты дайындаудың классикалық әдісі арқылы ет толық термиялық өңдеуден өтпейтінін ескертті. Стародубованың айтуынша, кәуап пісірген кезде ет немесе құс етінің бір бөлігінің ішіндегі температура 65-70 градустан аспайды. Ол толық термиялық өңдеуден өтпеген ет балалардың, жүкті әйелдер мен жас аналардың денсаулығына қауіпті екенін айтып, оны жеуден бас тартуға шақырды. Диетолог дәстүрлі барбекюдің майлы және қорытылмайтын тағам екенін, сондықтан оны 100-150 грамм жеген жөн екенін қосты. Сонымен қатар ет түріне назар аудару керек: ол неғұрлым майлы болса, соғұрлым мөлшері аз бөлік болуы керек.

«Тіпті кәуәпті бір рет артық жеу ауырлық сезімін, ыңғайсыздықты, ісінуді және іштің ауырсынуын тудыруы мүмкін», - дейді Стародубова.
Сонымен қатар қаныққан майы жоғары тағамдарды көп мөлшерде жеу жүрек-қан тамырлары ауруларының дамуына әкелуі мүмкін. Диетолог шошқа, сиыр немесе қой етінің майлы сорттарын диеталық тауық немесе күркетауық етінен жасалған кәуаппен, сондай-ақ грильде пісірілген балықпен ауыстыруды ұсынды. Дегенмен, ол артық тамақтанудан аулақ болу керектігін атап өтті.

Loading...