Жапондық диетолог ағзадағы «жаман» холестерин деңгейін төмендетуге көмектесетінін айтты, деп хабарлайды Taulik.kz. Маманның айтуынша, әрбір көкөністе ең күшті антиоксиданттық қосылыстардың көптеген түрлері бар. Олардың бірі - капсантин. Ол қызыл бұрыш пен чили бұрышының түсіне жауап береді. Дәрігердің айтуынша, бұл антиоксидант өте мықты. Себебі: капсантин ағзадағы «жақсы» холестерин деңгейін арттырады және «жаман» холестеринмен күреседі. Масахиро Ивасаки қызыл болгар бұрышы адамның ағзасы үшін ең пайдалы деп санайды.
"Қызыл бұрыштың құрамында С дәруменінің көп мөлшері бар. Сондай-ақ құрамындағы В дәрумені лимоннан екі есе көп. Бұл факт жоғары холестеринмен күресуге де көмектеседі",-деді ол.