Асқабақ тұқымдары витаминдердің, минералдардың және пайдалы май қышқылдарының тамаша көзі болып табылады. Олар жүрек денсаулығын жақсартады, ми жұмысын және иммундық жүйенің жұмысын жақсартады. Дегенмен, дәрігерлер өнімнің құрамында майдың көп екенін ескертті және оны аз мөлшерде жеу керек. Диетолог Ирина Козлачкова «SE» асқабақ тұқымын күнделікті тұтынуға кеңес берді..
«Ересектер үшін күнделікті норма шамамен 100 г (шамамен 40 дана) құрайды, бірақ бір уақытта 20 данадан артық жеу ұсынылмайды», - деп түсіндіреді сарапшы.
Сонымен қатар диетолог тіс эмаліне зақым келтірмеу үшін кептірілген, тұзсыз тұқымдарды жеуге кеңес береді.