«Терінің жауы»: Мамандар безеу тудыратын тағамдарды атады

«Терінің жауы»: Мамандар безеу тудыратын тағамдарды атады

ашық дереккөзі

Кейбір тағамдар тері проблемаларының себебі болуы мүмкін. Нақты не екенін мақалада ұсынамыз. Тазартылған дәндер мен қант Көптеген зерттеулер көрсеткендей, диеталарында тазартылған көмірсулардан көп адамдарда үнемі бөртпе, қызару және тіпті безеу пайда болады. Тазартылған көмірсулар қандағы қант деңгейін тез көтеріп, инсулиннің жоғарылауын тудырады. Соңғысы, андрогендерді - тері жасушаларын көбірек май бөлуге шақыратын гормондарды белсендіреді. Нәтижесінде тесіктердің ластану қаупі артады және бөртпе нағыз ұнға айналады. Мұнда тұтынуы қалыпты және теңгерімді болуы керек тағамдардың тізімі берілген:

  • Нан, крекер, жарма, ақ ұннан жасалған десерттер
  • Ақ ұннан жасалған макарон
  • Ақ күріш және күріш кеспесі
  • Газдалған сусындар, қантпен тәтті сусындар
  • Тәттілендіргіштер (қант қамысы, үйеңкі сиропы, бал немесе агава)
Сүт тағамдары Сарапшылар сүт өнімдерін ұнататындар көкөністер мен етті ұнататындарға қарағанда тері проблемаларына төрт есе жиі ұшырайтынын атап өтті. Бұл жағымсыз әсердің себебі туралы мәселе әлі де талқылауға ашық, бірақ ғалымдардың бұл мәселе бойынша бірнеше болжамы бар. Сүт өнімдері инсулин деңгейін арттырады, бұл терінің күйіне теріс әсер етеді. Сиыр сүтінде сондай-ақ бауырды көбірек ақуыз өндіруге мәжбүрлейтін аминқышқылдары бар, ол қабыну процестерінің дамуында негізгі рөл атқарады. Фастфуд Фаст-фуд - гамбургерлер, фри картоптары және басқа да қазіргі заманғы қалалық тағамының еш пайдасы жоқ. Тамақтану саласындағы сарапшылар мұндай тамақтану терінің сұлулығына сөзсіз әсер ететін гормоналды жүйені бұзады деп санайды. Дегенмен, фастфудтың теріге зияны және оның безеудің пайда болуындағы рөлі туралы нақты дәлелдер жоқ екенін атап өткен жөн. Сарысу протеині Сарысу протеині - бұл қарапайым тағамдық қоспа. Бұл лейцин мен глутаминнің бай көзі, жасушалардың тез бөлінуіне себепші болатын аминқышқылдары, бұл сонымен қатар бөртпелерді тудыруы және безеудің пайда болу қаупін арттыруы мүмкін. Сарысу протеинін бұлшықетті күшейтетін қосымша ретінде тұтынатын көптеген спортшылар тері проблемаларын бастан кешіреді және зерттеулер бөртпелердің нашарлауы мен сарысу ақуызын тұтынатын күндер саны арасындағы тікелей байланысты көрсетті. Шоколад Өткен ғасырдың 20-жылдарынан бастап шоколад әдемі таза терінің негізгі қарсыласы болып саналды, бірақ бұл мәлімдеме оны 100% шындық деп санау үшін жеткілікті ғылыми дәлелдерге ие болмады. Дегенмен, кейбір тәжірибелер көрсеткендей, шоколадты тұтыну дененің теріде қабынуды тудыратын бактерияларға реакциясын арттырады.

Loading...